Τέσσερις εποχές στο εργαστήριο κεραμικής

TEΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ 21 και αν προέρχεται από συνηθισμένους κόκκους, είναι οι κούπες: είναι φτιαγμένες από συμπαγή πηλό και έχουν ψηθεί σε καμίνι στους 1.250 βαθμούς. Ο σκέτος καφές είναι πιο γευστικός όταν σερβίρεται σε κεραμικά που έχουν υποστεί εφυάλωση στο χρώμα του νεφρίτη. Όσον αφορά τον γλυκό καφέ που ανέφερα προηγουμένως, αυτός πρέπει να σερβίρεται σε εφυαλωμένο λευκό φλιτζάνι. Ο καφές είναι πιο γευστικός έτσι. Ίσως επειδή φέρνει στον νου την εικόνα της ζάχαρης». Η νεαρή γυναίκα θέλησε κι εκείνη πρόθυμη να προσδώσει αξιοπιστία στο «μυστικό του καφέ». «Ούτε κι εγώ το πίστευα στην αρχή. Νόμιζα ότι ήταν αυθυποβολή, όπως το νερό που ήπιε ο μοναχός Γον-Χιο μέσα από το κρανίο. Έχει όμως κάτι το ιδιαίτερο. Θα έλεγα ότι έχει μια ευγενή γεύση. Έχω σπουδάσει χημεία, οπότε το έχω ψάξει το θέμα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, διαπίστωσα πως η επιφάνεια της πορσελάνης αλληλεπιδρά με τον καφέ. Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως η πορσελάνη αναπνέει». «Πολύ ενδιαφέρον!» Είτε ήταν αλήθεια είτε όχι, οι δυο γυναίκες ήταν παράξενα πειστικές. Ίσως το μυστικό να κρύβεται σε αυτή την κούπα και όχι στους κόκκους του καφέ, σκέφτηκε η Τζονγκ-Μιν κρατώντας σφιχτά την κούπα με τα δυο της χέρια. Παρόλο που ήταν γεμάτη πάγο, εκείνη πίστευε πως μπορούσε να νιώσει τη θερμοκρασία των 1.250 βαθμών. Πρώτη φορά φαντάστηκε μια υψηλή θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους χίλιους βαθμούς. Δεν την έκαιγε. Ήταν μια ζεστασιά που ταξίδευε

RkJQdWJsaXNoZXIy MTY1MTE=