Μαγειρεύω εποχές

24 ΥΛΙΚΆ ◊ 50 γρ. βούτυρο ◊ 1 κ. σ. μέλι ◊ 3 μήλα (κατά προτίμηση πράσινα) ◊ 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ◊ 1 κ. σ. ζάχαρη ◊ ½ κ. γλ. αλάτι ◊ ½ κ. γλ. κανέλα ◊ 4 αυγά ◊ 250 ml γάλα ◊ ½ κ. γλ. υγρή βανίλια Πανκέικ μήλο ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Εκτέλεση ◊ Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα κόβω σε κομμάτια. Τα ραντίζω με μερικές σταγόνες λεμονιού για να μη μαυρίσουν. ◊ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο) προσθέτω το βούτυρο με το μέλι και τα ανακατεύω σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. ◊ Προσθέτω τα μήλα στο βούτυρο και τα αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. ◊ Στο μεταξύ κοσκινίζω το αλεύρι σ’ ένα μπολ και στη συνέχεια του προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα κι ανακατεύω απαλά. ◊ Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάω τ’ αυγά με το γάλα και τη βανίλια. ◊ Προσθέτω τα αυγά στο αλεύρι, ανακατεύω καλά και στη συνέχεια προσθέτω αυτό το μείγμα στο σκεύος με τα μήλα. ◊ Μεταφέρω γρήγορα το σκεύος στον φούρνο, τον οποίο έχω προθερμάνει στους 180˚C και ψήνω το πανκέικ μέχρι να φουσκώσει από το πλάι και να πά- ρει χρώμα, για περίπου 12-15 λεπτά. ◊ Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή έξτρα μέλι και κανέλα. Τις Κυριακές μού αρέσει να μαζεύω από το πρωί όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Μερικές φορές ετοιμάζω αυτή τη συνταγή για πρωινό. Με βγάζει από τον κόπο τού να φτιάχνω τα πανκέικ ένα ένα για τον καθένα ξεχωριστά. Άσε που πραγματικά έχει πλάκα να βλέπω τις αντιδράσεις των παιδιών μου την ώρα που βγάζω αυτό το τεράστιο φουσκωτό πανκέικ από τον φούρνο, που θα ξεφουσκώνει όμως μέχρι να κόψουμε το πρώτο κομμάτι. Tipάκι ▷ Όταν μεταφέρω το σκεύος στον φούρνο, αυτό θα πρέπει να είναι ζεστό. Για αυτό και φροντίζω να το έχω πάνω σε αναμμένο μάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTY1MTE=