Δράκουλας
| 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΚΕΡ (στενογραφημένο) 3 Μαΐου, Μπίστριτσα – Άφησα το Μόναχο την 1η Μαΐου στις 8:35 μ.μ. κι έφτασα στη Βιέννη νωρίς το επόμενο πρωί. Κανονικά, θα φτάναμε στις 6:46, αλλά το τρένο είχε μία ώρα καθυστέρηση. Η Βουδαπέστη φαίνεται υπέροχη, από μια κλεφτή ματιά που πρόλα βα να της ρίξω από το τρένο και από το λίγο που περπάτησα στους δρόμους της. Φοβήθηκα να απομακρυνθώ πολύ από τον σταθμό, καθώς είχαμε ήδη αργοπορήσει και θα ξεκινούσαμε όσο το δυνα τόν πιο κοντά στην προγραμματισμένη ώρα. Είχα την αίσθηση πως αφήναμε τη Δύση και μπαίναμε στην Ανατολή: Διασχίσαμε τη δυ τικότερη από τις μεγαλοπρεπείς γέφυρες του Δούναβη, που σε αυ τό το σημείο εντυπωσιάζει με το πλάτος και το βάθος του, για να οδηγηθούμε στην καρδιά της τουρκικής παράδοσης. Φύγαμε σχεδόν στην ώρα μας και φτάσαμε στην Κλουζ μετά το σούρουπο. Εκεί διανυκτέρευσα στο ξενοδοχείο Ρουαγιάλ. Το γεύμα μου, ή μάλλον το δείπνο μου, ήταν κάποια σπεσιαλιτέ με κοτόπου λο και κόκκινες πιπεριές, αρκετά καυτερή. ( Σημ. : Να πάρω τη συ νταγή για τη Μίνα.) Ρώτησα τον σερβιτόρο για το πιάτο και μου είπε ότι το λένε πάπρικα χεντλ και ότι, επειδή είναι από τα εθνικά φαγητά τους, θα το έβρισκα παντού στα Καρπάθια. Τα λιγοστά γερμανικούλια μου αποδείχτηκαν πολύ χρήσιμα εδώ – πραγματικά, ούτε κι εγώ ξέρω πώς θα τα έβγαζα πέρα χωρίς αυτά.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTY1MTE=