Η διατροφή μας επηρεάζει 100% την περίοδο, αφού κάποιες τροφές βοηθούν να μειωθούν οι κράμπες στην κοιλιά, ενώ κάποιες άλλες τις επιδεινώνουν. Οι εναλλαγές στη διάθεση μπορούν σε κάποιο βαθμό να ελεγχθούν μέσω της τροφής, ενώ και οι πονοκέφαλοι μπορούν να περιοριστούν. Αυτός ο μικρός διατροφικός οδηγός δεν είναι λίστα με «πρέπει». Είναι μια πρόσκληση να αρχίσεις να παρατηρείς πώς σε επηρεάζουν οι τροφές αυτές τις μέρες, ώστε να συμβάλεις στη σωστή λειτουργία του σώματός σου παρέχοντάς του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Διατροφικός οδηγός για την περίοδο Τι να προτιμήσεις Τροφές πλούσιες ...σε σίδηρο: Επειδή χάνεις αίμα, είναι σημαντικό να τον αναπληρώνεις. • Μελάσα • Όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια, φασόλια, edamame) • Σόγια (γάλα, τόφου, edamame, τέμπε) • Σπανάκι, σέσκουλα & λαχανίδα • Κινόα • Βρόμη • Σπόροι κολοκύθας, ηλιόσποροι • Σουσάμι & ταχίνι • Ξηροί καρποί (κάσιους, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης) • Μαύρη σοκολάτα (70%+ κακάο) • Αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ...σε ω-3 λιπαρά οξέα: Μειώνουν τις φλεγμονές και τους πόνους. • Λιναρόσπορος, σπόροι τσία, σπόροι κάνναβης • Καρύδια • Φύκια • Αβοκάντο • Κόκκινα φασόλια 130
RkJQdWJsaXNoZXIy MTY1MTE=