Επιστημονικά βιβλία 2023 (Επιστήμες της Αγωγής / Ψυχολογία-Συμβουλευτική / Θεατρική αγωγή / Μουσειολογία /Εκπαίδευση Ενηλίκων)

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ επιστήμες ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ | 33 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔOΞO 102073691 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ https://assets.metaixmio.gr/images/evdoxos/102073691.pdf Το παρόν βιβλίο αξιολογεί τη διατροφική πράξη ως κεντρική δραστηριότητα του ανθρώπου. Αν ένας άνθρωπος μάθει να διατρέφεται σωστά και απολαυστικά και αν συνδεθεί με το σώμα του και την τροφή του με έναν τρόπο πιο συνειδητό, δημιουργικό και υγιή, τότε θα καταφέρει να αποκτήσει δεξιότητες που, αν τις εφαρμόσει και γενικότερα στη ζωή του, θα αποκτήσει ένα σαφέστατα ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο. Η αυτογνωσία, η ενσυνειδητότητα, η διαισθητική διατροφή, η μαγειρική, η γευσιγνωσία, η κοινωνική διάσταση της τροφής «κουμπώνουν» μεταξύ τους και συνθέτουν μια νέα προσέγγιση απέναντι στο φαγητό. Μαθαίνοντας να μαγειρεύουμε και να τρώμε σωστά, μαθαίνουμε και να ζούμε καλά. Η σχέση μας με το φαγητό έτσι γίνεται ένα όχημα αγάπης προς τον εαυτό μας. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με το κεφάλαιο των συνταγών, στο οποίο όλες οι γνώσεις και οι προτεινόμενες πρακτικές μπαίνουν στο πιάτο. Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυ- χολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ Ψυχο-γαστρονομία Απολαμβάνοντας τη μαγειρική, τη διατροφή, τη ζωή ΤΙΜΗ 13,30 € ISBN 978-618-03-2745-8 ΣΕΛ. 296 ΣΧΗΜΑ 15 × 23

RkJQdWJsaXNoZXIy MTY1MTE=